Wie ben ik

Ik ben geboren in 1972, al vele jaren getrouwd met Maaike en we wonen sinds 2012 met veel plezier in Den Haag met onze dochter Jelka (2014) en zoon Boris (2017).

Mijn kwaliteiten
Creatief, nieuwsgierig, visionair, sensitief, scherp, dwarsdenkend, grappig en eerlijk.

Expertises

  • transitie en transformatie
  • organisatie leren en ontwikkeling / leiderschap / participatief werken en veranderen
  • arbeidsverhoudingen / Medezeggenschap / CAO’s
  • onderhandelen

Rollen

  • adviseur
  • facilitator
  • coach
  • trainer
  • lector Moderne Arbeidsverhoudingen & Medezeggenschap SDO Hogeschool
  • hoofddocent (en vormgever) leergang Strategisch HRM van AWVN en Nyenrode Business School

Wat breng ik in?

Een filosofie die ik ‘Zinder’ heb genoemd, waarin alles wat ik heb geleerd in mijn opdrachten, leergangen en samenwerkingen heb verwerkt. zoals win-win onderhandelen, Bottom Up Change, systemisch kijken en werken, Whole Scale™ Change, drijfveren en gedrag (met hulp van o.m. Spiral Dynamics, Insights Discovery, MBTI, LIFO, DISC, etc.).

Ik heb een achtergrond in arbeidsrecht (als adviseur en advocaat), arbeidsverhoudingen en duurzaam werkgeven (als consultant bij de Algemene Werkgeversvereniging AWVN). Ik ben  co-auteur van de boeken De kunst van het onderhandelen in duurzame relaties’ (‘herziene 2e druk 2018), vertaald in o.m. Engels, Vietnamees, Spaans en Turks en ‘Onderstromen in de polder’ (2014) en diverse artikelen over arbeidsverhoudingen en organisatie ontwikkeling en verandering.  

Ik heb strategische verander en co-creatie programma’s gefaciliteerd, geleid en samen gebouwd met organisaties zoals Ahold, ANWB, Bouwend Nederland, Bavaria, BumaStemra, DB Cargo NL, Enexis, FME, IUCN, KLM, KPN, PMI, NN and ZeelandSeaports.